esmaspäev, 9. detsember 2013

Agan: riik oleks pidanud elektrituru avanemist paremini kommunikeerima

Eelmisel nädalal ilmus E24-majanduses uudis, kus Eesti Energia tootedivisjoni juht Karla Agan arutles selle üle, kas Eesti oli üldse elektrituru avanemiseks valmis.

Tema arvates oleks elektrituru avanemist paremini kommunikeerima. Umbes 20% on üldteenuse kasutajad ja teised on sõlminud lepingu, Agani arvates on see lausa fenomenaalne. Samal meelel olen ka ise, sest lepingut saadb ise valida, aga üldteenus on ette kirjutatud ja seda muuta ei saa. Samuti lisas ta, et riik oleks pidanud nii suure muutuse puhul varem planeerima hakkama. Olen ka sellega nõus, et kui riigis toimub midagi suurt, peab ka teabevahetus sellele vastav olema, mida antud juhtul ei tehtud. Planeerimisega alustati liiga hilja ja seetõttu jäi ka kommunikeerimise pool viletsaks, mis toob endaga kaasa mitmeid probleeme.

Kui teabevahetus toimib, siis on ka tagajärjed head. Siin aga tulebki välja see, et õhku on jäänud rippuma küsimused. Kas? Miks? Kuidas? Agan ei oska ka vastust anda sellele, kumb on soodsam, kas fikseeritud või muutuv hind. Hinnad on muutlikud, kord on üks odavam ja kord jälle teine. Sellele ei saagi keegi täpset vastust anda, sest hinnad on niivõrd muutlikud.

http://www.e24.ee/2619814/agan-riik-oleks-pidanud-elektrituru-avanemist-paremini-kommunikeerima

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar