teisipäev, 10. detsember 2013

Taristuettevõtted hakkavad vargustega võitlemiseks metalli märgistama


Loos oli ühe koostööpartnerina mainitud ka Eesti Energiat. Nimelt sõlmisid eelmise aasta oktoobris 15 ettevõtted ja organisatsiooni metallivarguste tõkestamise ja ennetamise hea tahte koostööleppe PPA-ga.

Projekti ühe algataja, võrguettevõtja Elektrilevi * juhatuse liikme Jaanus Tiisvendi kinnitusel on ennetus alati odavam kui tagajärgede kõrvaldamine. "Kui metalli märgistamise kulude puhul räägime ühe alajaama puhul kümnetest eurodest, siis toimunud varguste korral tuhandetest eurodest ning inimesi mõjutavatest elektrikatkestustest," ütles Tiisvend.

*Elektrilevi on Eesti Energia kontserni kuuluv võrguettevõtja, kes toob elektri kohale pea kõigisse kodudesse ja ettevõtetesse Eestis. Meie võrgupiirkonda ei kuulu suurematest aladest vaid Läänemaa, Viimsi ning Narva ja selle ümbrus, kus elektri toovad kohale teised võrguettevõtjad.

Lugu manas Eesti Energiast positiivse mulje. Artikkel näitas, et nad üritavad pigem probleeme ennetada kui hiljem tagajärgi likvideerida (näiteks metallivargustest tulenevaid elektrikatkestusi). Samuti on nad turvalisuse tagamiseks koostööaltid ka teiste ettevõttete ja organisatsioonidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar