teisipäev, 10. detsember 2013

Algas Estlink 2 proovitööperiood

9. detsembril delfi ärilehes ilmunud artiklis räägitakse Eesti-Soome vahelisest elektrikaablist. Artiklist jääb aga arusaamatuks, kas prooviperioodil, mis on 6. dets kuni 6. veebruarini võib see ka meie elektriühendust muuta?

Prooviperioodi ajal on ühendus elektrituru käsutuses. Kuna prooviperioodil jätkuvad testimistööd ja toimub süsteemi peenhäälestamine, võib ühenduse kasutamisel tulla lühikese etteteatamisega ette piiranguid.

Mida piirangute all mõeldakse? Hea meel on lugeda, et siiani 350 megavati asemel saab elektrit üle kanda lausa 1000 megavatti, kuid mida see minu, kui Eesti kodaniku jaoks tähendab? Juttu on ka tohututest rahasummadest, millest küll 100 miljonit kompenseerib Euroopa Liit, kuid kust võetakse ülejäänud 220 miljonit eurot? Selle artikliga seoses tekib mul mõte päikesepatareid ja tuulikud aeda paigutada, kuna nii suur väljaminek tähendab, et kelleltki tuleb see raha saada. Miks mitte tarbijatelt?
Ma loodan, et kurvastan põhjuseta ning peagi on meie kõikide postkastis kirjad teatega "Nüüdsest saab elektrit tarbida poolmuidu!"

Põnevusega ootama jäädes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar