kolmapäev, 4. detsember 2013

Elektrikatkestuste likvideerimine on lõpusirgel

Tugevad tuuled räsisid pühapäeval (01.12) kogu Eestit, mis tõi endaga kaasa tohutuid elektririkkeid. Katkestusi on parandatud juba kolm päeva, neljanda päevaga loodetakase oma töödega lõpule jõuda, aga selles ei saa veel kindel olla. 

Kolme päevaga on suudetud taastada elektrivarustus juba 63 900 majapidamisele, mis minu arvates on igati märkimisväärne nii lühikese aja jooksul. Kõige rohkem on katkestusi veel Lääne-Virumaal (990), mis võrreldes teiste maakondade rikete arvuga on päris suur, arvestades veel seda, et see pole üks suurematest maakondadest. Kõik endastolenev on tehtud ja tehakse ka edaspidi, kuni rikete likvideerimiseni. Juba pühapäeval olid Elektrilevi rikkebrigaadid kõrgendatud valmisolekuks rikete kõrvaldamiseks. Elanikel soovitati laadida mobiiltelefonide akud, varuda taskulampe ja küünlaid ning joogivett majapidamistes, kus veevarustus sõltub elektrist.

Sõna on võtnud ka Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja, kelle jutu kohaselt jäävad vaid mõned üksikud rikked neljanda päeva peale. Tuule kiirus ulatus üle elektrivõrgu projekteerimisnorme ja on igati arusaadav, et rikkeid ei ole suudetud kõrvaldada 72 tunni jooksul, mis tähendab, et klientidele makstakse hüvitist vastavalt määruses ettenähtud korrale. 

Antud päevadel on ka kommunikatsioonispetsialist head tööd teinud, kõikidel päevadel on kajastatud uudis toimuvatest ja juba toimunud sündmustest. Samuti on ka pressiteadetes oma arvamust avaldanud omaala eksperdid. Asjad on öeldud konkreetselt välja, pole mingeid katteta lubadusi ja on oldud realistlikud.  

Ilmataadiga võidelda on raske, kui puu ikka elektriliini lõhub, on kodu pime.
Ekstreemsed ilmaolud tõid kaasa puude murdumisest tingituid elektririkkeid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar